Sokak Hayvanları Komisyonu ile Mama Üreten Firmalar Bir Araya Geldi

18 Eylül 2024 - 16:28 | Güncelleme: 18 Eylül 2024 - 16:54

Sokak Hayvanları Komisyonu, Eylül ayı toplantısını Salihli Belediyesi'nde gerçekleştirdi. Toplantının ardından Salihli Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaret edildi. Komisyon, sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirecek projelerde işbirliği yapmak amacıyla Salihli Organize Sanayii Bölge Müdürlüğü'nde mama üreten firmaların temsilcileri ile toplantı düzenledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Sokak Hayvanları Komisyonu, sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve sağlıklı ortamlarda hayatlarını sürdürmeleri için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Sokak Hayvanları Komisyonu, toplantı ve incelemelerde bulunmak amacıyla Salihli ilçesine gitti. İlçedeki tek hayvan hakları derneği olan Salihli Hayvanları Koruma Derneği (HAYKODER) temsilcisinin katılımıyla Salihli Belediyesi’nde komisyon toplantısı yapıldı. Toplantıya Sokak Hayvanları Komisyonu Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Uğur Doğan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Sarkın Zeyrek, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı ve Komisyon Üyesi Selim Akbıyıkoğlu ile birlikte Başkan Yardımcıları İsmail Hakkı Aslan ile Yavuz Özdem, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Koordinatörü Derya Hüner, Salihli Hayvanları Koruma Derneği (HAYKODER) Başkanı Funda Canseven’in yanı sıra komisyon üyeleri; Cafer Çeniz ve Akif Kılıçaslan katıldı. 

Sokak Hayvanları Komisyon Toplantısı’nda ülkenin gündemindeki sahipsiz sokak hayvanlarının geleceği konuşuldu. Sahipsiz sokak hayvanlarının sağlıklı yaşam şartlarına kavuşmasını sağlayacak uygun zeminin kamu kurumları, sanayiciler, sivil toplum örgütleri ve halkın el ele vermesiyle oluşabileceğinin altı çizildi.

Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi İncelendi
Komisyon, belediye binasındaki toplantı sonrasında Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Salihli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Yıldırım, komisyon üyelerine merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yıldırım, merkeze getirilen onlarca kedi ve köpeğin tesisteki hizmetlerden faydalandığını, tedavisi tamamlananların ise gelen talepler doğrultusunda sahiplendirildiğini söyledi.

Salihli OSB Ziyareti
Merkez ziyaretinin sonrasından Salihli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne gidildi. Müdürlük binasında Salihli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mama üreten firmaların temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantıda Sokak Hayvanları Komisyonu ile Salihli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İdari İşler Sorumlusu Özkan Özboyacı, Lider Petfood temsilcisi Cansu Çavuşoğlu Akar, Petkon Konservecilik temsilcisi Meltem Akın, Hermos Gıda temsilcisi Gizem Tuğrul ve Effefe Pet firmasının temsilcisi Hasan Ayna bir araya geldi. Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu’nun eşi İlkgün Şen Nurlu da katılımcılara toplantıda eşlik etti. 

Mama Üreticileri ile İşbirliği Gündemde
Toplantıda Salihli ilçesinde ve Manisa’nın 17 ilçesinde sahipsiz sokak hayvanlarının güvenli bir şekilde yaşamalarına katkı sağlayacak projelere ilişkin detaylar konuşuldu. Bu projeler kapsamında sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesi için yapılabilecek işbirlikleri gündeme geldi.