SAĞLIKÇILAR İŞ BIRAKTI

08 Şubat 2022 - 18:44

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde, Turgutlu Devlet Hastanesinde görevli Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Genel Sağlık-İş Sendikasına üye doktorlar ve sağlık çalışanları 1 günlük greve çıktı.
Sağlık çalışanları, meslek örgütlerinin de desteklediği grevle çalışma şartları, çalışma alanları, ücretler, koronavirüsün meslek hastalığı sayılması, sağlıkta şiddete karşı etkin yasanın kabulüne kadar birçok sorunun çözümüne dikkat çekmek için bugün bir kez daha iş bıraktı. Turgutlu Devlet Hastanesi’nde bugün acil serviste hasta bakılmaya devam edilecek. Eylem süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı devam edecek.
Türk Tabipler Birliği ve Genel Sağlık-İş Sendikası temsilcileri, doktorlar ve sağlık çalışanları Turgutlu Devlet Hastanesi bahçesinde toplanarak bir açıklaması gerçekleştirdi.
Manisa Tabipler Odası Birliği Turgutlu İlçe Temsilcisi Ali Sarıçam açıklamasında: “Bizleri artık sağlık hizmeti vermez hale getiren bu çalışma yaşamının sürdürülemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz. Yaşama adanmış bir mesleğin mensupları olarak hakkımızı gasp eden bu bozuk düzene karşı alternatifsiz değiliz. Bize dayatılan bu çalışma koşulları, bu sefalet ücretlerin kaderimiz olmadığını biliyoruz. 14 Mart Sağlık Haftasına doğru giderken, büyük sağlıkçı buluşmaları gerçekleştireceğiz. Taleplerimizin karşılanmaması durumunda daha uzun süreli G(ö)REV’e hazır bulunduğumuzu da buradan kamuoyuna bildirmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Genel Sağlık-İş Sendikası Turgutlu Temsilcisi Gülay Ceylan ise, “Bu gidişat kaçınılmaz sona doğru yaklaştığımızın göstergesidir. Muayene olacak hekim, hasta takibi yapacak hemşire bulamayacağımız günler çok yakındır. ‘Sermaye gruplarının değil’ ülkenin ve toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak bir çözüm bulmalı, pandemi ve ekonomik krizle ezilen sağlık emekçisinin feryadına kulak vermelidir. Geldiğimiz noktada taleplerimizin karşılanması halkımızın sağlığı için artık ertelenemez bir ihtiyaç olmuştur. Uzman hekim ve pratisyen hekimler için vaad edilen ekonomik artışlar hızlıca hayata geçirilmelidir. Ek ödeme ve performans aldatmacasına derhal son verilmeli, tüm sağlık emekçileri için yoksulluk sınırı üzerinde insan onuruna yaraşır tek kalem maaş düzenlemesi gerçekleştirilmelidir.” açıklamasında bulundu.