Öğrenciler, Etkin Vatandaşlık Dersini Belediye Başkanıyla İşledi

30 Mayıs 2024 - 14:46

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde eğitim öğretim gören öğrenciler 'Etkin Vatandaşlık' konusunda bilgi sahibi oldular.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde eğitim öğretim gören öğrenciler ‘Etkin Vatandaşlık’ konusunda bilgi sahibi oldular.
Turgutlu’da bulunan Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulu öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersi kapsamında ‘Etkin Vatandaşlık’ konusunu işlemek, bilgi ve tecrübelerinden istifade etmek üzere Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ı ziyaret etti.
Sınıf öğretmenleri ile birlikte Belediye Başkanı Çetin Akın’ı ziyaret eden 30 kişilik öğrenci grubu, Turgutlu Belediyesi Konferans Salonu’nda Belediye Başkanı Çetin Akın’dan merkezi ve yerel yönetimler konusunda bilgiler aldı.

Belediye Başkanı Çetin Akın, Belediye Başkanlığının tanımı, işleyişi, yetkileri, sorumluluk alanları ve Turgutlu Belediyesinin faaliyetlerinin neler olduğunu öğrenmek isteyen öğrencilere, konuları tek tek ele alarak çeşitli bilgiler verdi. Sosyal Bilgiler dersi ‘Etkin Vatandaşlık’ konusunu Başkan Akın’ın ağzından dinleyen öğrenciler daha sonra söz alarak daha önceden hazırladıkları soruları sordular.

Son derece sıcak ve keyifli bir ortamda devam eden program kapsamında öğrenciler Başkan Akın’a ‘Nasıl Belediye Başkanı olunur?’, ‘Niçin idarecilik mesleğini seçtiniz?’ gibi sorular sorarak hem dersleri ile ilgili bilgilerini arttırdılar hem de ileriki yıllarda geleceklerine yön verecek kararlar için bilgi ve fikir sahibi oldular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Çetin Akın: “Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulu öğrencilerimizle birlikte Etkin Vatandaşlık dersinde bir araya geldik, evlatlarımızın belediyemiz ve yerel yönetimlerle ilgili sorularını cevapladık. Projede emeği geçen öğretmenlerimize ve bizleri ziyaret eden evlatlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.
Ziyaret sonunda öğrencilere Nutuk kitabı hediye edildi.
 
-Haber:Burak Pehlivan