O HAYIRSEVER YİNE İŞ BAŞINDA

26 Nisan 2022 - 15:05

Turgutlu'da Kimliği Bilinmeyen Bir Hayırsever Vatandaşların Bakkal Borçlarını Ödedi.
Geçtiğimiz yıllarda Turgutlu’da özellikle Ramazan ayında bir hayırsever ilçenin farklı mahallelerinde bulunun bakkallara gidip vatandaşlara ait borç defterlerini satın alarak borçları kapatmıştı.
Bu sene de yine kimliği bilinmeyen bu hayırsever Turgutlu’da Şehitler Mahallesinde bir bakkala giderek vatandaşlara ait borç defterini satın aldı.
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir hayırsever, ilçede bulunan bir bakkalın veresiye borcunun yazılı olduğu defterleri satın aldı.
Osmanlı'dan kalan ‘Zimem Defteri’ geleneğini sürdüren bir hayırsever, vatandaşların bakkala olan borçlarının yazılı olduğu defteri satın aldı.
Şehitler Mahallesi Karaağaç yolu üzerindeki bakkala giden hayırsever, vatandaşların bakkala olan borçlarını öderken, borcu ödenen vatandaşlar sevinç yaşadı.
-Zimem Defteri Geleneği-
Zimem defteri vatandaşların borçlarının yazılı hale getirildiği defter anlamına geliyor. Osmanlı zenginlerinin, borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara bu şekilde yardımcı olduğu biliniyor. Hayırseverlerin kendi isimlerinin bilinmemesini istemesi ve yapılan hayrın gizli kalmasını isteyenler için zimem formülü kullanılmıştır.