MERMER HIRSIZLARI VATANDAŞLARI BIKTIRDI

21 Haziran 2022 - 15:57

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde son günlerde mezarlıklara dadanan hırsızlar vatandaşları illallah ettirdi.
Turgutlu ilçesi sakinlerinin anne babalarını, büyüklerini yad etmek için özene bezen yaptırdığı mermer mezarlar henüz kimlikleri belirlenemeyen şahıs yada şahıslar tarafından çalınıyor.
Yaklaşık 2 ay önce annesi için yaptırdığı mermer mezarın çalındığını belirten Turgutlu İşadamı Fahrettin Solmaz, 15 gün önce yenisini yaptırdığını ve mermerlerin tekrar çalındığını söyledi.
Konuya ilişkin konuşan Solmaz şunları söyledi; “2 ay önce Manisa Büyük Şehir Belediyesi Mezarlıklar Bünyesinde olan Turgutlu mezarlığında meydana gelen mermer hırsızlığını gündeme getirmiştim. 
Çalınan mermerin yerine 15 gün sonra yenisini yaptırdık ama maalesef 45 gün sonra 2. kez aynı ahlaksızlığı gördüm hırsızlar iş başında ve işin enteresan tarafı meslek haline gelmiş mermer hırsızlığı kimsenin umurunda değil.
Güvenlik amaçlı kamera sistemi kurulmuş olsa bölgeye bu hırsızlık ve ahlaksızlığının önüne geçilmez mi? Neden kulak arkası yapılıyor.
Hani bunlar iyi günlerimiz deriz ya! İnsanlık bitmiş tuz kokmaya başlamış maneviyatımıza sahip çıkamaz hale gelmiş yerel yönetimler tarafın dan yönetiliyoruz. 
Bu gün Belediyelerin park ve bahçeler bütçe giderleri ne kadar gider görünse de aslında onlar için ucu açık gelir kapısıdır insanları kandırıyorlar kriz var deyip bahane üretiyorlar.
Evet, benim imkanım var 3-4-5 kez gene yaptıracağım, ancak imkanı olmayan çok insan var nasıl yaptıracaklar, bu ne sorumsuzluktur.
Kimseden ekstra ve kişiye özel bir şey istemiyoruz. Görevinizi yapın Canımız yanıyor kıymetlilerimize hakarettir bu hareketler.”
Geçtiğimiz günlerde benzer mermer hırsızlığı olayları başka vatandaşlarında başına gelmişti ve gelmeye de devam ediyor.