MECLİSTE 5 MADDE KARARA BAĞLANDI
Turgutlu Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 2 ek gündem maddesiyle birlikte toplam 5 madde görüşülüp karara bağlandı.
Mayıs Ayı Meclis Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Başkan Çetin Akın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Çetin Akın konuşmasında, “Ülkemizin doğduğu gün olan 19 Mayıs 1919’da Türk halkının yüreğinde yeşeren kurtuluş sevdası, bağımsızlık ümidi aradan geçen 103 yılın ardından birlik ve bütünlüğümüzün koruma, cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkma ve vatanımızı koşulsuz şartsız sevme noktasına evrilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin geleceğini emanet ettiği gençlerimizle birlikte daha aydınlık, çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti için mücadelemize hiç durmadan devam edeceğiz” sözleriyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
Başkan Çetin Akın konuşmasında ayrıca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Hıdırellez, Anneler Günü, Dünya Çiftçiler Günü, Eczacılar Günü, Türk Bayrağı Kanunu’nun kabulü ile İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümünü kutladı.
Turgutlu Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında gündemin birinci maddesinde “2022 yılı Nisan ayı Meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve Meclis kararları” görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde “2021 yılı Kesin Hesap Cetveli” görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde “Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliği nedeni ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün kadro ihdasının ve ilgili müdürlüğünün kurulması” hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde Meclis Başkanı Çetin Akın ve Meclis Üyeleri İlhami Dinçer, Fehmi Gülen, Ahmet Daşkan, Recep İşleyen, Fırat Honaz, Aydın Ercan, İbrahim Gökdere, Hüseyin Maliz, Hasan Yaman, Muhammet Naci Tunçel, Ahmet Cüneyt Simav (3.Madde imtiha, şerh) ve Barış Erbaş Meclisimize muhavvel 05/05/2022 tarihli önergelerinin görüşülmesi sonunda; Anadolu'nun 1000 yılı aşkın süredir Türk Yurdu olduğu üzerinde bütün tarihçiler hemfikirdir. Türkleşme, tarihi araştırmacılara göre değişiklik gösterse de; Türkçe'nin kullanılmasının emredildiği, resmiyet kazandığı tarih Karamanoğlu Mehmet Bey'in: "Bugünden sonra divanda dergâh da bargâh da mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." (13.05.1277) fermanı ile başlamıştır. Anayasamızın 3. Maddesi: “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.” şeklinde düzenlenmiş ve değiştirilemeyeceği Anayasanın 4 Maddesiyle kesinleşmiş olup, Bizi biz yapan, geçmişimiz, günümüz ve geleceğimiz arasında köprü görevi yapmakta olan dilimiz Türkçenin korunması, yabancı kelimelerin baskısından-sömürgesinden kurtarılması için Meclisimize de büyük görevler düştüğü kanaatindeyiz ve bu konuda Sivas'ta olduğu gibi, özellikle esnafımızın yabancı kelime hayranlığını Türkçe isimler kullanarak olumlu yöne çekebilmek ve dilimizi korumak, yaşatmak için neler yapabileceğimiz meclisimizce görüşülmüş olup, söz konusu önergenin incelenip araştırılması için Tarife Komisyonu ve Eğitim, Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Komisyonuna havalesi oylandı, oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde “İlçemiz 6. Mıntıka 2686 ada 32 parsel sayılı taşınmaz üzerinde inşa edilecek ve 22 adet bağımsız bölümden oluşacak ticari işyerlerinin 1 ve 22 nolu bağımsız bölümlerin Turgutlu Belediyesinde kalacak şekilde, 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20 ve 21 nolu toplam 20 adet bağımsız bölümden oluşan işyerlerinin, 5393 sayılı Belediye Kanunun 34. Maddesi gereği satış için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun Belediyemiz Meclisinde görüşülmesi” hususu görüşüldü, oy çokluğu ile kabul edildi.
Turgutlu Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.