Manisa'da DEAŞ Operasyonu

22 Mayıs 2024 - 09:30

Manisa'da DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde gözaltına alınan 8 şüpheliden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Manisa’da DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde gözaltına alınan 8 şüpheliden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2’si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Bursa, Malatya illeri ile Soma ve Kırkağaç ilçelerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen operasyonda; DEAŞ terör örgütünün içerisinde Manisa’da faaliyet yürüttükleri şeklinde haklarında bilgiler bulunan 10 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Adli mercilere sevk edilen; A. A. (28), A. Ç. (28), H. Y. (27), Y. Ç. (26), S. Ç. (21), M. E. K. (32), İ. Ç. (21) ve Ş. B. (25) isimli şahıslar olmak üzere 8 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim gönderildi. M.Y. (35) ve A. C. G. (31) isimli şahıslar adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
 Manisa Emniyet Müdürlüğü Manisa halkının huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelenin aralıksız devam edeceğini bildirdi.