Manisa'da 25'inci Hafızlar ve Mevlidhanlar Şöleni Gerçekleşti

29 Temmuz 2024 - 09:02

Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 25. Geleneksel Hafızlar ve Mevlidhanlar Şöleni, Spil Dağı'nın zirvesinde Atalanı mevkiinde gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, 25’incisi düzenlenen Hafızlar ve Mevlidhanlar Şöleni’ne katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, bu geleneğin yaşatılması adına katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Başkan Zeyrek, “25. Geleneksel Hafızlar ve Mevlidhanlar Şöleni’nin devam etmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel ortamda edeceğimiz duaların, okunan Kuran-ı Kerim’in cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm atalarımızın, şehitlerimizin ve vefat etmişlerimizin ruhlarına ulaşmasını Rabbimden diliyorum” dedi.
 
Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 25. Geleneksel Hafızlar ve Mevlidhanlar Şöleni, Spil Dağı’nın zirvesinde Atalanı mevkiinde gerçekleştirildi. Programa, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste ve vatandaşlar katıldı. Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan verdikleri destek için Manisa Valiliğine ve Manisa Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
 
Başkan Zeyrek, “Çeyrek asrı deviren bu güzel şölende sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, geleneksel hale gelen ve çeyrek asırdır yapılan etkinlikte yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Manisa’mızda geleneksel hale gelen ve bu yıl çeyrek asrı deviren bu güzel şölende sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Birbirinden değerli hocalarımızı, hafızlarımızı ve mevlithanlarımızı Manisa’da ağırlamaktan dolayı da ayrıca mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.
 
“Bu güzel gelenekler, aynı zamanda kültürümüzün zenginliğini ve çeşitliliğini de gösteriyor”
Başkan Zeyrek, konuşmasının devamında, “Manisa’mızın simgesi Spil Dağı’nın bu güzel doğasında, kültürümüzün dokusunda yer etmiş olan mevlit geleneğini yaşamaktayız. Bu tür etkinliklerin, farklı inançlara sahip insanların bir araya gelerek ortak değerlerimizi paylaşmasına imkan tanıdığına inanıyorum. Bu güzel gelenekler, aynı zamanda kültürümüzün zenginliğini ve çeşitliliğini de gösteriyor. Dinin, yalnızca ibadet olmadığını, aynı zamanda insanlara yol gösteren, onları iyiye ve güzele yönelten bir rehber olduğunu unutmamamız gerekiyor. Dinin, bireysel inanç meselesi olmakla birlikte, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğu gerçeğini göz ardı etmemeliyiz. Din; adaleti, eşitliği, merhameti ve hoşgörüyü teşvik ederek, daha iyi bir dünya inşa etmemizi sağlar. “OKU” emriyle başlayan İslam dininin temelinde de hoşgörü, saygı, temizlik, birlik ve beraberlik yatmaktadır. O açıdan bu güzel etkinliklerin bunları anlatmak için önemli bir fırsat olduğuna da inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Zeyrek, Kerbela şehitlerini de andı
Birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi Muharrem ayının manevi huzurunu da yaşadıklarını belirten Başkan Zeyrek, “Bu güzel ayda aşure lokmamızı yurttaşlarımızla paylaşıyor, Kerbela şehitlerini saygı ve rahmetle yad ediyoruz. Bu mübarek gün dolayısıyla başta Filistin olmak üzere, Dünya’nın herhangi bir coğrafyasında zulüm gören tüm insanların aydınlığa kavuşmasını diliyorum. Muharrem ayının bütün dünyaya hayırlara vesile olmasını, kalplerin yumuşamasını, gönüllerin güzelleşmesini, barışa ve kardeşliğe fırsat vermesini temenni ediyorum. Birazdan kıymetli hocalarımızın Kur’an tilavetlerini ve ilahilerini manevi bir coşkuyla dinleyeceğiz. Kulaklarımızın ve gönüllerimizin mest olacağı bu güzel organizasyonda bizlerle olacak tüm hocalarımıza, hafızlarımıza ve mevlithanlarımıza şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz de anıldı
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, önemli geleneği yaşatmak için katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Başkan Zeyrek, “25. Geleneksel Hafızlar ve Mevlidhanlar Şöleni’nin devam etmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel ortamda edeceğimiz duaların, okunan Kuran-ı Kerim’in cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm atalarımızın, şehitlerimizin ve vefat etmişlerimizin ruhlarına ulaşmasını Rabbimden diliyorum” dedi.
 
“Manisa’mızla ne kadar övünsek azdır”
Manisa Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “25’incisi düzenlenen Geleneksel Mevlidhanlar ve Hafızlar Şöleni’nde sizlerle birlikte olmaktan, sizlere hitap etmekten büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Manisa’mız Şehzadeler şehri, Manisa ile ilgili ne söylesek azdır. Çünkü, seçilmiş bir şehir. Şehzadeler sıradan yerlerde yetişmezler. Gittikleri yerlere de gerçekten şu anda örneklerini gördüğümüz inanılmaz geçmişi olan kültürel ve eğitimle ilgili gelenekler bırakırlar. Manisa’mızla ne kadar övünsek azdır. Bu etkinliğin Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi başta Ulu Önderimiz olmak üzere bütün ülkemizin kurtarıcısı olan şehitlerimize, gazilerimize ve onların ruhlarına ithaf olsun”.
 
“Bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz programların en mükemmeli olacağı yönünde ümit ediyorum”
Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan da, “33 yıl önce başlattığımız Manisa Hafızlar ve Mevlidhanlar Şöleni pandemi ve benzeri sebeplerle bazı yıllar icra edilemedi. Bu yıl 25’incisini gerçekleştirmiş olduğumuz yeni adıyla Edipler, Hatipler, Hafızlar ve Mevlidhanlar Şöleni zengin katılımı ile bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz programların en mükemmeli olacağını ümit ediyorum” dedi