İL TARIM MÜDÜRÜ ERİK HASADINA KATILDI

26 Mayıs 2022 - 14:19

Manisa'nın Turgutlu İlçesinde yetişen ve lezzetiyle adından söz ettiren Dumanlı Papaz Eriğinde hasat dönemi devam ediyor.
Hasat çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Turgutlu İlçesi'ne giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, üreticileri sahada ziyaret ederek, çalışmalarına eşlik etti.
Mayıs ayının ilk haftasıyla hasat çalışmalarının başladığını belirten İl Müdürü Metin Öztürk; "İlçemiz üreticilerinin önemli geçim kaynaklarından biri olan papaz eriği, 11.400 dekar alanda yılda ortalama 7.000 ton üretimi ile yaklaşık 100.000.000 TL civarında bir getiri sağlayarak Turgutlu ekonomisinin can damarlarından birini oluşturmaktadır. Manisa'da 18.300 dekar erik alanı bulunmakta olup, bunun % 62' si Turgutlu İlçemizde yer almaktadır.
Ülkemizde ilk olarak kapama erik bahçelerinin tesisi İlçemizde yapılmaya başlandığı için, ticari alanda papaz eriği sadece bölgemizde yetişen papaz eriğin meyvesinde görülen puslu yapıdan kaynaklı olarak Turgutlu Dumanlı Papazı olarak isim yapmıştır. Özellikle tüccarlar tarafından papaz eriği Turgutlu Dumanlı Papazı olarak aranmakta ve tercih edilmektedir.
Hasat sezonunun tüm üreticilerimize ve İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
24.05.2022 tarihindeki hasat çalışmalarına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Musa Çallı ve üreticiler katıldı.