GIDA GÜVENLİĞİNDE KADIN ELİ

12 Mart 2022 - 15:37

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Gıda Güvenliğinde Kadın Eli" konulu bir toplantı düzenlendi.
Toplantıda, İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen "Gıdanı Koru Kampanyası Farkındalık Oluşturma Projesi" kapsamında yürütülen ve yürütülecek olan çalışmaların yanı sıra gıda üretim ve denetiminde kadının önemi konularına değinildi.
Gıda kayıpları ve israfını önlemede kadınların büyük bir öneme sahip olduğunu belirten İl Müdürü Metin Öztürk, gıdanın üretiminde ve tüketiminde özveriyle çalışan kadın işletmecilere ve personellere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Avrupa Birliği Uyum Daire Başkanı Zeynep Özkan'ın online katıldığı toplantıda, Bakanlığımızın Gıdanı Koru Kampanyası ile ilgili yaptığı çalışmalara ilişkin sunum gerçekleştirildi.
Toplantıda Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu, "Gıda Güvenliği", "Gıdanı Koru Kampanyası", " Sağlıklı ve Güvenilir Gıdaya Ulaşmada Kadın Faktörü", "Gıda Denetimlerinde Kadın Personelin Rolü" konularında bir sunum yaptı.
Toplantı sonunda Salihli Kadın Kooperatifi Başkanı Yasemin Ademoğlu ve Akhisar'da faaliyet gösteren zeytinyağı işletmesinin yetkilisi Hülya Ak günün anlam ve önemi konusunda duygu ve düşüncelerini paylaştılar.
Toplantıya; Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği Uyum Daire Başkanı Zeynep Özkan, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu, İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizdeki gıda denetiminde görevli kadın personeller ile gıda işletmelerinin kadın yetkilileri katıldı.