DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

04 Mart 2022 - 18:47

2022 AFAD Tatbikat Yılı Eğitim Faaliyetleri Kapsamında Turgutlu’da Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı Gerçekleştirildi.
Kaymakam Ali YILMAZ, Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen deprem anı ve acil durumlar tahliye tatbikatına katıldı.
Kaymakam YILMAZ, 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında 1–7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla, yangın söndürme ve deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili bilinçlendirme faaliyetleriyle can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak Turgutlu Lisesi’nde düzenlenen tatbikata katıldı.
Deprem anı alarmlarının çalması ile başlayan tatbikatta, deprem sırasında hayati öneme sahip olan çök-kapan-tutun pozisyonu alan öğrencilerimiz tehlike geçti alarmının ardından güvenli tahliye protokollerine uygun olarak okuldan tahliye edildi. Tahliyenin ardından acil toplanma alanlarında bir araya gelen öğrencilerimizin oluşturdukları çemberlerde yoklamalar alındı. Tahliye tatbikatı gerçekleştikten sonra ise okul öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımı ile yangın tatbikatı gerçekleştirildi.
Afet durumlarında daha fazla can kurtarmak ve daha çok vatandaşımıza ulaşmak amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından yerli ve milli yazılımlarla geliştirilen “AFAD Acil” mobil uygulamasının tanıtıldığı programda uygulama sayesinde tek tuşla acil çağrı, en yakın toplanma alanı ve afet eğitim videoları gibi özelliklere ulaşmanın son derece kolay olduğu vurgulandı.
Deprem kuşağında yer alan ülkeler arasında bulunan Türkiye’de, afetlere hazırlığın büyük önem taşıdığını belirten Kaymakam YILMAZ, AFAD ile iş birliği halinde 2021 yılında düzenlenen eğitimlerin ardından, 2022 yılında da afet yönetimi konusunda yoğun mesai harcanacağını, tatbikatlarla bilinçlendirilen vatandaşlarımızın afetlere hazır hale gelmesinin amaçlandığını belirtti.
Kaymakam YILMAZ: “Bugün, doğal afetlere hazırlık ve farkındalık düzeyimizi arttırmak amacıyla bir tatbikat gerçekleştirdik. İçinde bulunduğumuz Deprem Haftası'nda tüm Türkiye’de yapılan bu tatbikatların önemli bir farkındalık yaratacağına inanıyoruz. Deprem gibi büyük afetlere toplum olarak topyekün hazırlanmalıyız” dedi.