CUMHURİYET HALK PARTİSİ 101'NCİ YAŞINI KUTLADI

09 Eylül 2024 - 10:27 | Güncelleme: 09 Eylül 2024 - 10:31

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Turgutlu İlçe Başkanlığı CHP'nin 101. yıl dönümü sebebiyle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'nda tören düzenledi.
Tören çelenk sunumuyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. CHP Turgutlu İlçe Başkan Vekili Hakan Emin Hüseyni'nin konuşmasının ardından tören son buldu.

Hakan Emin Hüseyni'nin açıklaması: "1923'ten beri her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz. Telgrafla iletişim kurulan günlerden radyolardaki ajans saatlerine, televizyon yayınlarından bugün dijital iletişime evrilen dönüşümün tek tanığıyız. 1930'ların sanayi hamlelerinde, 60'ların öğrenci mücadelesinde, 70'lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındaydık. 1980 darbesiyle kapatılan partimiz 1990'ların ikinci yarısında tekrar siyasete döndü ve halkla onun sesi arasında konumlandı. Geçmişte olduğu gibi 2000'lerde de tam bağımsız Türkiye için çabalayan yabancı postalların ülkemize girmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi, tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir. 21. yüz yılın ikinci çeyreğine başlayacağımız bu günlerde adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi meyvelerini son genel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisini Türkiye'nin birinci partisi yapmıştır. Bugün tüm CHP'liler olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız. 101 yıldır partimize yaşattığımız gururu, yapılacak zamanında ya da erken ilk genel seçimde tüm Türkiye ve halkımızla paylaşmakta kararlıyız. Türkiye ittifakı yere düşen ekmeği yerden kaldırıp başının üstüne koyan ittifaktır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevidir." 
Hakan Emin Hüseyni konuşmasını başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm parti büyüklerini saygı ve minnet duygularıyla anarak sonlandırdı.