Cumhur İttifakı'ndan 400 araçlık konvoy

26 Şubat 2024 - 13:06

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan Urganlı ziyaretine yaklaşık 400 araçlık konvoyla gitti.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan Urganlı ziyaretine yaklaşık 400 araçlık konvoyla gitti.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı Urganlı mahallesi ziyaretinde konuşan Oğan: "Bugün bu programa Turgutlu'dan gelen ve Urganlı'dan katılan vatandaşlarımız yeni bir milat koydu ortaya, 25 Şubat. Biz buraya 400 araçlı konvoyla geldik, bundan fazlası da Urganlılı hemşehrilerimiz bizi burada karşıladı, ben şunu söylüyorum Urganlı'yı alan Turgutlu'yu alır ve bugün gördük ki biz Urganlı'yı almışız."

-Oğan; "Roman evlerini tamamlayacağız"
Urganlı mahallesine yapılacak olan projelerinide açıklayan Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "31 Mart günü Allah nasip ederse hepimiz sandık başına gideceğiz ve Turgutlu'nun kaderini belirleyeceğiz. Turgutlumuza hizmet getirecek başkanı seçeceğiz, ekibini seçeceğiz. Görüyorum ki Urganlı kararını vermiş, Urganlı bu konuda ne yapacağını çok iyi biliyor. Urganlının ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz, daha önce Urganlı Belediye Başkanlığı yapan Halil Daşkan ağabeyimiz var, yarım kalan hizmetler var, örneğin yarım kalan Roman evleri var, onları tamamlamak bizim boynumuzun borcu, o işi tamamlamak bize nasip olacak. Sözümüz söz."
 
-Urganlı'ya Doğalgaz, Tren yolu alt geçidi ve park ve bahçeler sözü
"Urganlı'nın diğer önemli bir sorunu ova yolları, ova yollarında asfalt yok. Onu da yapmak bize nasip olacak inşallah. Urganlı'nın en ciddi sıkıntılarından biri ise parklar ve bahçeler. Görüyorum bakımsız önem verilmiyor, çoluğunuz çocuğunuz parklarda oynayamıyor. Bunların hepsini biliyoruz ve Allahın izniyle hepsini düzenleyeceğiz.
Urganlı'nın önemli iki problemi var, bunların buraya gelmeden sözlerini alıp geldim. Bakın tekrar söylüyorum, biz Cumhur İttifakıyız, Turgutlu belediyesiyle de Büyükşehir belediyesiyle de olan sıkıntıları biz çözeceğiz. Turgutlu belediyesinde biz, arkamızda büyükşehir belediye başkanı, onun arkasında 5 tane milletvekili, onların arkasında Sayın Devlet Bahçeli, onunda arkasında Sayın Recep Tayyip Erdoğan. İşte biz bu gücü arkamıza alıp sizin karşınıza geliyoruz. Biz biliyoruz ki siz Sağlık Ocağına gidemiyorsunuz, tren yolunu geçemiyorsunuz, size sözümdür tren yoluna bir alt geçit yapacağız. Çocuklarınız okula gidecek, tren yoluna yapılacak olan alt geçitten geçip Sağlık Ocağına gideceksiniz. Yine size başka bir sözüm var, bugün AKSA Doğalgaz firmasının müdürü ile görüştüm, dedim arkadaş bu Urganlı'da neden doğalgaz yok. Benim Urganlılı hemşerim daha ne kadar doğalgazsız duracak sordum. Bu yıl için 270 km yatırım yapacaklarını söyledi, bu sene olmasa da en geç önümüzdeki sene Urganlı'ya doğalgaz getireceğiz dedi. Bu da benim size sözüm, Urganlı doğalgaz kullanmalı Urganlılı hemşerilerim daha rahat etmeli."
 
-Turgutlulu tüm çiftçilere değer katacak projeler
Çiftçilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan tüm Turgutlulu hemşehrilerimiz için belediye de Tarımsal Destekleme Birimi Kuracağız. Ne demektir bu, ülkemizde devletimiz çifçilere hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yüzlerce traktör ve tarım aleti dağıtıyor. Burada bu konular çok bilinmiyor, biz bu birimimizde sizlere yazdırajağımız projelerle  sizlerinde bunlarda fazlasıyla faydalanmasını sağlayacağız. Tohum desteğinden, fidan desteğinden gübre desteğinden, tarımsal alet desteğinden, traktör desteğinden sizleri faydalandıracağız Allahın izniyle. Yine belediyemizin içinde tarım aletleri filosu kuracağız. Belediyemize ait traktörlerimiz, pulluklarımız, ilaçlama makinamız olacak ve siz zorda kaldığınızda sizlere bunları süreli şekilde ücretsiz olarak vereceğiz.
Yine çiftçilerimiz için Tarım İhtisas Birimi kuracağız, içerisinde laboratuvarları olan toprak ve su analizleri yapılan, sizin toprağınızda hangi ürün daha verimli çıkıyor bu analizi yapan bir birim olacak. Buna bağlı olarakta Köylü Pazarı kuracağız, köylümüz ürettiği ürünü pazarda da satabilmeli. Örneğin pazar günleri bir köye köylü pazarı kuracağız. Bütün Turgutlu bunu bilecek ve o gün hem pikniğe gelecek hemde köylü pazarından alışverişini de yapacak. Tabi biz bunun tanıtımını, çalışmasını yapacağız ve bu Turgutluyla sınırlı kalmayacak, İzmirli de gelecek alış veriş yapacak.
Urganlı'da hayvancılık yapılıyor biliyorum, Turgutlu'da bir hayvan pazarı yok. Gidiyorsunuz komşu illere ilçelere hayvan alıyorsunuz. Turgutlu'ya bir hayvan pazarı yapacağız ve alış verişinizi Turgutlu'da hayvan pazarında yapacaksınız inşallah. Yol yapmak park yapmak zaten bizim görevimiz bunları yapacağız, biz çiftçimizi, sanayicimizi desteklemek için yola çıktık. Biz Cumhur İttifakıyız biz büyük düşüneceğiz. Tarımla uğraşan çiftçimizi nasıl kalkındırabiliriz onu düşünüyoruz, belediyede nasıl daha üretken oluruz onu düşünüyoruz. Ama tabiki görüyorum ki Urganlı bunun farkında, Urganlı buraya hizmet getirecek gücün farkında, verdiği sözü tutacak adayın farkında. Siz bize yetkiyi vereceksiniz, bizde sözümüzü tutacağız."