ÇOCUK KORUMA İLÇE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

31 Ocak 2022 - 13:06

Kaymakam Ali Yılmaz Başkanlığında, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’na göre uygulanan koruyucu ve destekleyici tedbirlerin izlenmesine yönelik Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Turgutlu Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Ali YILMAZ’ın yanı sıra, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Ali BİÇER, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Mithat ERDEN ve ilgili kamu kurum ve kuruluşların kurum müdürleri katıldı.
Toplantıda, ilçe genelinde çocuk koruma alanında hizmetlerin yürütülmesinin izlenmesi, koruyucu ve önleyici tedbirin uygulanmasında yaşanan sorunların tespiti ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin uygulamaya konulmasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca yapılan toplantıda T.C Adalet Bakanlığı ile T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında Tutuklu, Hükümlü ve Yükümlüler ile Çocuklarının Sosyal Hizmetlerden Yararlandırılması Hakkında İşbirliği Protokolü kapsamında İlçemizde yapılan çalışmalar ile 7343 sayılı İcra ve İflas Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik Yapılması hakkında kanun doğrultusunda çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair ilam ya da tedbir kararlarının yerine getirilmesine ilişkin yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü.
Toplantının sonunda, Kaymakam YILMAZ’ın talimatlarıyla Turgutlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığı, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ortaklığıyla başlatılan “Küçük Dokunuşlar, Büyük Umutlar” projesi kapsamında, okul dışı kalmış çocuklara-işsiz gençlere yönelik açılan “Sıhhi Tesisat Armatür Montajcılığı ve Onarımcılığı” kursunu başarı ile tamamlayan gençlere Kaymakam Ali YILMAZ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali BİÇER ve kurum müdürleri tarafından sertifikaları takdim edildi.