Belediye Meclisi'nde O Gündem Maddesi Tartışıldı

06 Temmuz 2023 - 11:22

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde belediyeden, 25 yıllığına kiralanan sera alanının süresinin uzatılması talebi, mecliste görüşüldü. Gündem maddesi yapılan oylamada 15 kabul, 17 ret oyu kullanıldı. Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin ret oyu kullandığı madde, oy çokluğuyla reddedildi.

Akın "Kiranın Güncellenmesini İsteyeceğiz"

Konuyla ilgili olarak mecliste açıklama yapan belediye başkanı Çetin Akın, "Biz grubumuzda bu konuyu tartıştık, şirketin talebi var. Konuyu inceledik. 20 yıl önce, 25 yıllığına kiralanmış bir yer. 2021 yılı rakamlarına göre, Turgutlu Belediyesine 95 bin lira ödenmiş. Şimdi 5 yıl daha uzatma şansımız var meclis kararıyla. Bunu 30 yıla çıkarma şansımız var. 12 bin metrekare kapalı alan bir yer yapmayı düşünüyorlar. bu konunun tarife komisyonunda tartışılarak, hem kira bedellerinin güncellenmesini düşündük" dedi.

Seyhan "Mahkemede Yargılanabiliriz"

MHP'li meclis üyesi Serhat Seyhan "biz daha önce 2014-2019 yılları arasındaki kira sözleşmelerinin uzatılmasıyla ilgili olarak karar almamız gerekiyordu. o kararla alakalı olarak mahkemeye verildik. ben bu konun benim adıma da, arkadaşlarım adına da gündeme gelmesini istemiyorum, gelirse de hayır vereceğim. çünkü yine aynı sorun başımıza gelebilir ve mahkemede yargılanabiliriz" dedi.

Yıldırancan "Hukuksal anlamda sıkıntılar içeriyor"

AK Partili Meclis Üyesi Cem Yıldırancan "Biz hukukçularımızla yaptığımız görüşmelerde ihale ile verilmiş bir yerin, ihale sonlanmadan meclis kararıyla tekrar uzatılması hukuksal anlamda sıkıntılar içeriyor. Bundan dolayı ihale süresi bittiği zaman tekrar ihaleyle yenilenmesi usule daha uygun olacak"

Buka "Yapılacak yatırım Turgutlu Halkını İlgilendirmiyor"

AK Partili Meclis üyesi Hasan Buka "25 yıla, artı bir 5 yıl daha isteniyor. şimdi bu geçen dönemle yaptıkları (sera kurulumu) belediye bünyesinde mi kalıyor, yoksa bu kişi sahayı terk ederken komple seraları söküp mü gidecek. Şimdi yeni dönemde yapmak istediği yatırımı da kendi işletmesine yapacak, bu belediyeyi de, Turgutlu halkını da ilgilendirmiyor" dedi.

Akın "Belediyenin menfaatlerini güncelleyelim istedik"

Belediye başkanı Çetin akın "tarife komisyonuna gitmesinde 2 amaç var. Birincisi kirayı güncellemek, diğeri de eğer bir süre uzatımı olacaksa 30 yılın sonunda madem gidiyorsun, buraları turgutlu belediyesine bırak demek istiyoruz. Şuan gerçekten çok cüzzi paralara durulan 30 bin metrekare kapalı alan bir sera var. Biz de isteriz istihdama katkımız olsun, ihracata katkımız olsun, üretim yapılsım zaten derdimiz bu. Bunları yaparkende Turgutlu Belediyesinin menfaatlerinide güncelleyelim istedik. Bu yüzden tarife komisyonuna gönderelim istedik"

Millet İttifakı kabul, Cumhur İttifakı Red Verdi

Yapılan oylamada 15 kabul, 17 ret oyu kullanıldı. Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin ret oyu kullandığı madde, oy çokluğuyla reddedildi.