Başkan Akın Yangın Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

25 Haziran 2024 - 16:54

​​​​​​​Yangın sonrası soğutma çalışmalarını yerinde takip eden Başkan Akın, çevre halkını bilgilendirdi ve gerekli uyarılarda bulundu.

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Çampınar Mahallesi'nde meydana gelen ormanlık alandaki yangınla ilgili olarak Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, bölgede incelemelerde bulundu.
Yangın sonrası soğutma çalışmalarını yerinde takip eden Başkan Akın, çevre halkını bilgilendirdi ve gerekli uyarılarda bulundu.
Yangın, Çampınar Mahallesi Arap Deresi fidanlık alanda çıktı ve hızla yayılarak büyüdü. Çevredeki vatandaşlar tarafından yangına ilk müdahale yapılarak orman ve itfaiye ekiplerine ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen ekipler tarafından uzun uğraşlar sonucu yangın söndürülerek, kontrol altına alındı. Yangının yeniden alevlenmemesi için soğutma çalışmaları yapıldı.
Bölgedeki soğutma çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Başkanı Çetin Akın, vatandaşlardan daha dikkatli ve duyarlı olmalarını rica etti.
İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Akın: “Çampınar Mahallemizde ormanlık alanda meydana gelen yangın alanında muhtarımız Kadir Şakar ile birlikte Belediye ekiplerimiz, Büyükşehir İtfaiye ekiplerimiz ve Orman İşletme ekiplerimizin soğutma çalışmalarını takip ettik. Orman yangınlarının etkili olduğu bu dönemde vatandaşlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olmasını önemli rica ediyoruz, doğamızı el birliğiyle koruyalım.” İfadelerini kullandı.