Ahmetli'de Cirit Çok Beğenildi

06 Kasım 2023 - 12:05

Orta Asya ve Anadolu'da yüzyıllardır Türk kültüründe önemli bir yer edinen savaş oyunu atlı cirit Ahmetli'de ilk defa düzenlendi.

Orta Asya ve Anadolu’da yüzyıllardır Türk kültüründe önemli bir yer edinen savaş oyunu atlı cirit Ahmetli’de ilk defa düzenlendi. Alahıdır Mahallesinde düzenlenen ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören atlı cirit oyunlarına bir çok faklı il ve ilçeden 10 takım katılırken,müsabakalar sonunda kazanan dostluk oldu. Geleneksel olma yolunda bu yıl birincisi düzenlenen atlı cirit oyunlarına katılan Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan “bir geleneğimiz olan Ata sporumuzu yaşatmak adına böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
            Ahmetli’ye bağlı Alahıdır Mahallesinde kurulan alanda düzenlenen atlı cirit oyunlarına vatandaşların ilgisi büyüktü. Bu yıl birincisi düzenlenen oyunlara AK Parti 24. dönem Manisa milletvekili Muzaffer Yurttaş, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Başkan Yardımcısı Tuğrul Dinçer, AK Parti İlçe Başkanı Salih Tekeli, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleşirken, ardından da Halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük alkış aldı. Atlı cirit oyunlarında bir konuşma yapan Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan “Bu oyunlar bizim özümüz kökümüz. Geleneklerimiz koruyarak geleceğe aktarmaya devam edeceğiz. Bu yıl birincisi düzenlendiği inşallah önümüzdeki yıllarda da geleneksel hale getirerek buradaki coşkuyu daha da arttıracağız. Böyle güzel bir organizasyonun düzenlemesinde başta muhtarımız olamak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederi, katılan takımlarımızı da tebrik ederim” dedi.  Daha sonra söz alan AK Parti 24. dönem Manisa milletvekil Muzaffer Yurttaş ise “Yörükler diyarı Alahıdır’da böyle güzel bir organizasyon da sizlerle bir arada olmaktan çok mutlu oldum. Yüzyıllardır süren bir gelenek olan Ata sporumuz atlı cirit oyunları Ahmetli’mizde ilk defa düzenlenmesine rağmen çok büyük bir ilgi var. İnşallah bu organizasyon geleneksel hale gelerek her yıl coşkulu bir şekilde devam eder. Atlı cirit oyunlarının düzenlemesinde emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.  Düzenlenen cirit oyunlarında izleyenler heyecan dolu anlar yaşarken, müsabakalar sonunda katılan takımlara teşekkür belgesi takdim edildi.