78 YILLIK OKULUN YIKIM KARARINA ESKİ MEZUNLARDAN TEPKİ

28 Eylül 2024 - 10:26 | Güncelleme: 28 Eylül 2024 - 10:35

1946 yılında eğitim öğretime başlayanTurgutlu Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için yıkım kararı çıktığını duyan veliler ve eski mezunlar soluğu okul önünde aldı.


2022 yılında Pamukkale Üniversitesi İnşaat Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet İnan ve ekibi tarafından Turgutlu'nun köklü okullarından olan Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kolonlarından karot örnekleri alınmış, yapılan teknik incelemede güçlendirme raporu ile güçlendirme projesi Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilmişti. 

Güçlendirme raporu ve güçlendirme projesi olduğu halde aniden alınan yıkım kararı öğrenciler, öğretmenler ve velilerde şok etkisi yarattığından, Turgutlu'da daha önce de yıkılan ve güçlendirme kararı çıkan okullar nedeniyle bazı okullarda ikili eğitime geçilmesinin öğrencileri ve eğitimi olumsuz etkilemesi sebebiyle, eski mezunlar ve veliler karara dikkat çekmek amacıyla okulun bahçesinde bir araya gelerek bayrak törenine katıldılar. 

Meslek Lisesi Memleket Meselesi
Devlet büyüklerinin beyanlarına dikkat çeken eski mezunlar "Meslek lisesi memleket meselesi" diyerek, Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi, Turgutlu ve Bağyurdu OSB'de elektrik, metal işleri, kaynakçılık gibi mesleki ve teknik alanlardaki nitelikli çalışan açığına da dikkat çektiler.
Turgutlu OSB'de eğitim alanı olarak ayrılan yaklaşık 10 dönüm arsa üzerine mesleki ve teknik okul yapılarak öğrencilerin naklini yapılacak okula alarak eğitimin sağlıklı bir şekilde devam edilebileceği önerisinde bulunan eski mezun ve veliler, onlara destek olmak için okula gelen diğer katılımcılar ve öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı okuduktan sonra açıklamalarını bitirdiler.