2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Taşımalı Eğitim Toplantısı Gerçekleşti

Yeni eğitim-öğretim yılına başlarken trafikte taşımalı eğitim üzerine toplantı gerçekleşti.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Taşımalı Eğitim Toplantısı Gerçekleşti

Yeni eğitim-öğretim yılına başlarken trafikte taşımalı eğitim üzerine toplantı gerçekleşti.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Taşımalı Eğitim Toplantısı Gerçekleşti
Editor: Turgutlu Manşet
06 Eylül 2024 - 18:53 - Güncelleme: 06 Eylül 2024 - 18:59

Trafik Denetimleri ve Trafik Güvenliği Eğitimleri toplantısı, Turgutlu İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya’nın konuşmasıyla başladı. Eğitimde taşımacılık konusunda özellikle yaşanan kazalara dikkat çeken Kapankaya, çocukların devamlı korunması ve gözetilmesi gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin servise binip inmesi durumunda sorumluluğun hem servis şoförleri hem de okullardaki nöbetçi öğretmenlere ait olduğunu belirten Selami Kapankaya “Okullarımızda çocuklar servise binerken nöbetçi öğretmenin nezaret etmesi, araçla ilgili en azından bir göz gezdirip kontrol etmesi pek çok sıkıntıyı bertaraf edebilir. Trafik kurallarına zaten uymak zorundayız. Jandarma, emniyet bu denetimleri yapıyor. Bu trafik kuralları hepimizin sağlığı için, kamu düzeni için var. Artık bunları özümsememiz lazım.” Dedi.
 
Önce Yaya Önce İnsan
Trafikte insan hayatının öneminden bahseden Selami Kapankaya hem servis şoförlerine hem de araç kullanan tüm vatandaşlara seslenerek yaya öncelikli trafik konusunu “Önce yaya, önce insan.” Sözleriyle vurguladı.

En Değerli Emanetimiz Evlatlarımız
Görevine yeni başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Dinçer servis şoförlerine ve diğer sürücülere seslendi: “Önümüzdeki hafta okulları açıyoruz. Taşımalı eğitim de bakanlığımızın en önem verdiği konulardan birisi. Takdir ederseniz dünyadaki en değerli emanetimiz evlatlarımız. Dünyanın en değerli emanetlerini taşıma işi de sizlerde. Çok kutsal aynı zamanda zor bir iş yapıyorsunuz. Bunun bilincinde olduğunuzu düşünüyoruz. O yüzden öğrencileri teslim alıp yerine bırakma durumunda dikkatli olacağız. Bu bilinç ve sorumluluk sizlerde var ancak diğer araçların da buna uyması gerekiyor. Araçların fenni muayenesi, lastikleri vs. çocuklarımızı taşıyacak kalitede olması çok önemli.” Dinçer konuşmasını hiçbir öğrencinin ve şoförün zarar görmediği bir eğitim-öğretim yılı dileyerek sonlandırdı.

Sizler eğitimin bir parçasısınız
Turgutlu Şoförler Odası Başkanı Gökhan Yörüyen konuşmasına herkese teşekkürlerini ileterek başladı. “Burada hatlar hem yoğun, hem öğrenci sayısı fazla hem de dağ köylerimiz mevcut. Buna rağmen şimdiye kadar çok ciddi manada bir kaza yaşanmadı. Bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabii kaza olmayacak anlamına gelmez. Bunlar sizin dikkatleriniz ve gayretiniz sonucunda önlendi. Trafikte her an dikkatli olmak lazım.” Dedi. “Sizler eğitimin bir parçasısınız” diyerek sözlerine devam eden Başkan emniyet kemeri ve araç temizliği konusuna da dikkat çekti.

Toplantı sonunda polis, jandarma trafik ekipleri, şoförler ve şirket sahiplerinin talepleri ve şikayetleri dinlendi. Öneri ve şikayetlerin dikkate alınacağı hususunda anlaşılarak toplantı sonlandırıldı.